You are currently viewing Стилната и екзотична колекция Пролет/Лято 2020 на Луиза Спаньоли
Пълен тоалет от колекцията на Luisa Spagnoli Spring/Summer 2020

Стилната и екзотична колекция Пролет/Лято 2020 на Луиза Спаньоли

Пътешествието на Луиза Спаньоли към мароканската елегантна мода

Ето как започва дългото, идеално пътешествие на Луиза Спаньоли към имперския марокански град.
Път, покрит от жени пътешественици с изтънчена елегантност, добре балансиран
микс от западен вкус и средноизточен чар.

Като модерни „voyageuse du desert (пустинни пътешественици), жените, облечени в Луиза Спаньоли, носят върху себе си комплект от дрехи, направени с ноу-хау, които демонстрират  колониална привлекателност, съставена от  сака с много джобове върху широки панталони, обогатени с преплетени колани в златни тонове, пристягащи композицията около талията.

Ефектни издути ръкави с „demi-couture“ (полу-модна) привлекателност подчертават сахарските дрехи, които носят типичния мотив на преплетено въже и големи съшити джобове.

Luisa Spagnoli Облекло с деструктиран шлифер колекция Spring/Summer 2020

Безвременният мъжки външен вид е обогатен от типично женствени детайли. Дългият  деструктуриран шлифер има ръкавели, украсени от малки панделки, и трябва да бъде носен отворен,върху риза и с панталони в същия изискан пясъчен тон.

Luisa Spagnoli змийски мотив тоалет Spring/Summer 2020 Колекция

Като съвременна Дебра Уингър в The Sheltering Sky от майстора Бертолучи , тук имаме чисто нови дрехи, съствени от леко уголемени двуредни сака, които могат да се носят с бермуди или с класически прибрани панталони, но винаги с висока талия, подчертана от контрастиращ колан. Тук не липсва  sauvage (диво) докосване с шарките на змийска кожа, които взимат превес и пресъздават усещане за елегантен шик, чиято флуидност убива оттенъка на люспестия мотив.

Luisa Spagnoli колекция Summer/Spring 2020 жълти бермуди и шлифер с плетен колан

Обиколката продължава към центъра, преминавайки през площад Jamaa el Fna и после към пазара, изпълнен с ухание на ментови чайове. Изтънчени от полагането на интернационални течения, жените на Луиза Спаньоли се вълнуват от безпрецедентни нюанси. Палитрата тогава се изпълва с контрасти и напомня на цветовете на пазара за подправки, измежду жизнено шафраново-жълто, Мажорел синьо, канелено кафяво и циклама като парфюмираните рози на Дадé.

Luisa Spagnoli колекция SS20 цикламена рокля

Червена нишка на колекцията е циганската макси- пола, леко докосваща земята, за да подчертае всяка стъпка на елегантност. Ясни цветове в оптическо бяло, здравецово червено, бежово или във вече иконичния Ikat мотив се допълват от светлo цикламеном смарагдово зелено или охрово жълто. Като горни дрехи намирам блузи с отворено рамо и изпъкващи три-четвърти ръкави, благодарение на мотивите, които напомнят на геометрията на Berber килимите; дълги, щедро широки бели ризи и въздушни, провиснали ръкави. Блузи с деколте презрамка със странични панделки или плетени пуловери, които падат асиметрично, оставящи едното рамо голо.

Luisa Spagnoli колекция SS20 облекло син пуловер, плетена шапка и кафява пола

В сянката на минарето на джамията Koutubia намираме различни варианции на черно-бялата тема. Мини- роклята с пресичащ се мотив в имперски стил е придружена от квадратно бюстие, което дискретно разкрива врата, широки ръкави и пламтяща пола над коляното.

Luisa Spagnoli рокля колекция Summer/Spring 2020 карирана рокля и бяла чанта

Деликатният  pointillisme мотив на дългата рокля без презрамки, оживена от нормална орнаментика, която се пуска по тялото, придавайки му триизмерна форма.

В рядите, напитка под светлината на свещ, отпита край басейна, с дрехи от плисирана копринена органза в меки розови тонове и комбинации от ризи и дълги рокли на големи полка точки в изискана игра на черно и бяло, разиграна в позитив и негатив.

Или нощници без презрамки и дълги туту рокли, леки и обогатени от нежни плисета.

Luisa Spagnoli колекция Spring/Summer 2020 тоалет с разноцветна рокля и риза

Luisa Spagnoli бяло облекло колекция Пролет/Лято 2020 бял панталон, бяло сако и черни очила

Аксесоарите са перфектното обобщение на тази невероятно очарователна колекция. Сламени шапки с широка периферия, пояси, завързани около главата като модерни тюрбани, високи златни маншети, притискащи ръкавелите. Това, което поставя колекцията едно ниво отгоре, е чантата “it bag de la Maison, Luisa”. Тя идва в три размера и също толкова видове кожа.

Luisa Spagnoli Spring/Summer 2020 колекция бежова макси пола и бежова чанта

 Слънчеви очила с тютюненодимно стъкло прикриват очите –  с макси и квадратни рамки в холивудски стил и в много различни цветове,с  удължени лещи за екстремно и пленяващо котешко око.

Luisa Spagnoli бяло облекло колекция Пролет/Лято 2020 бял панталон, бяло сако и черни очила

Вашият коментар